Британската нискотарифна авиокомпания easyJet  отчете загуба от 1,27 млрд. паунда

...
Британската нискотарифна авиокомпания easyJet  отчете загуба от 1,27 млрд. паунда
Коментари Харесай

EasyJet отчете годишна загуба за първи път в историята си

Британската нискотарифна самолетна компания easyJet  регистрира загуба от 1,27 милиарда паунда за фискалната си 2020 година, която завърши на 30 септември. Това е първият случай в 25-годишната история на компанията, в която тя записва загуба за фискалната година, написа Би Би Си.

Резултатът се дължи на пандемията от короанвирус, която засегна изключително тежко авиационният бранш, откакто редица страни започнаха ограничаващи ограничения против разпространяването на болестта, които доведоха до рекорден спад на търсенето на пътувания.

От компанията разясниха, че чакат да работят при 20% потенциал на полетите през идната година.

Компанията също по този начин регистрира доходи от 3 мрд. Паунда за фискалната 2020 година, което съставлява спад от 52,9% по отношение на миналата година.

EasyJet приветства новините за напредъка в създаването на ваксини против COVID-19 с вярата, че това може да върне хората на летищата.

„ Това несъмнено са положителни вести, тъй като имунизацията ще е от сериозно значение за възобновяване. Тя обаче не е задоволителна. Важно е да подобрим тестването и цялата карантинна система “, разяснява основният изпълнителен шеф на компанията Йохан Лундгрен.

„ Знаем, че хората желаят да пътуват. На фона на новината за имунизацията на Pfizer от предишния понеделник, резервациите скочиха с 50%, тъй че това е доказателство, че хората стартират да стават по-уверени в пазаруването на билети “, добави той.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР